header

Referenties en reacties

In de afgelopen ruim 25 jaar hebben we ruim 250.000 mensen ondervraagd voor zowel profit als non profit organisaties. Wij hebben onderzoek gedaan voor onder andere: gemeente Den Haag, V&D, gemeente Zwolle, La Place, gemeente Leiden, ING, gemeente Breda, Unicef, Marskramer, Amnesty International, DAK Kindercentra, KomKids, Kinderopvang Ambacht, Bibliotheek gemeente Den Haag, Openbare bibliotheek Amsterdam, Bibliotheek gemeente Rotterdam, Bibliotheek Utrecht, gemeente Leidschendam-Voorburg, Plan Nederland, Stichting Kinderopvang Zwijndrecht, Consumentenbond.
 
Dat dit vaak tot tevredenheid van de opdrachtgever is, is te lezen uit onderstaande referenties en reacties:
 
Gemeente Den Haag:
“In de afgelopen zes jaar is de Stadsenquête binnen de gemeente Den Haag op de kaart gezet. Op dit moment wordt de Stadsenquête als een instrument gezien dat voor het leveren van kengetallen en beleidsinformatie als een vast en onmisbaar anker geldt dat gebruikt wordt binnen het gemeentelijk beleid. De relatie/samenwerking opdrachtgever en WBK Marktonderzoek is erg goed en kan worden gekarakteriseerd met woorden als plezierig, betrouwbaar, flexibel en doel- en resultaatgericht.”
 
Gemeente Breda:
“Vanaf 1995 verzorgt WBK de jaarlijkse burgerenquête in Breda en sinds 2004 ook de voorjaarsmeting.” “Door onze jarenlange relatie hebben wij een vertrouwensband met hen opgebouwd. Hun offertes zijn kort, duidelijk en scherp geprijsd. Daar komt bij dat afspraak bij hen ook afspraak is. In heb nog nooit een overschrijding van de planning meegemaakt. Hun producten worden altijd (voor)tijdig opgeleverd.” “WBK is in staat om de bulk aan gegevens op een eenvoudige en heldere manier te presenteren voor de beleidsmakers.”
 
Gemeente Leiden:
“WBK is een klein onderzoeksbureau met de voordelen van dien: persoonlijk, geen ruis, betrokken etc. WBK heeft ons altijd goed geadviseerd, zowel bij de opzet van de Stadsenquête als ook in de loop der jaren om verbeteringen te bewerkstelligen. Ik durf wel te stellen dat WBK ons scherp heeft gehouden en vaak voorstellen voor vernieuwing heeft gedaan. WBK is geen bureau dat domweg uitvoert wat gevraagd wordt, maar alles met een positief kritische blik bekijkt. WBK houdt zich aan gemaakte afspraken.”
 
ING:
“Nog hartelijk dank voor al jullie inspanningen en meedenken dit jaar met al ons onderzoek en onze vele verzoeken. Ik vind jullie het beste bureau waar ik tot nu toe mee heb samengewerkt en dat zijn er heel wat. Niet vanwege de scherpe prijs maar vanwege de kwaliteit die jullie altijd nastreven. Ik zeg dit niet om te slijmen maar omdat ik echt vind dat jullie met kop en schouders boven de rest uitsteken. Met name jullie gestroomlijnde vragenlijsten, het feit dat ik nog nooit een klacht van een klant heb gekregen en jullie verzorgde rapportages zijn heel sterk.”
 
Gemeente Zwolle, Onderzoek & Statistiek:
“Wat WBK voor ons vooral onderscheid van andere bureaus is de grote betrokkenheid en het meedenken. Op een vriendelijke en betrokken manier denken ze mee over hoe we het onderzoek het beste kunnen uitvoeren. Met hun kritische en ervaren blik hebben ze zo regelmatig de onderzoeksopzet of bijvoorbeeld een vragenlijst nog verder weten aan te scherpen. Als we aan WBK iets uit handen geven, dan weten we zeker dat ze het met alle zorgvuldigheid uitvoeren, en kunnen we het zelf met een gerust hart loslaten. De lijnen zijn kort, de contacten open en eerlijk, en afspraak is afspraak. De rapportages zijn bovendien helder en beknopt.”