header-kinderopvang

Nuttige sites

Er zijn op internet vele links over kinderopvang te vinden. Onderstaand enkele landelijke sites van overkoepelende organisaties.


thumb_rijksoverheid

Op de site van de Rijksoverheid staat veel actuele informatie over kinderopvang en de huidige wet- en regelgeving.

thumb_logo_netwerkbureau_kinderopvang

Het Netwerkbureau Kinderopvang is per 1 september 2008 ingesteld door staatssecretaris Dijksma van OCW voor een periode van drie jaar. De introductie van het Netwerkbureau is een van de adviezen geweest van de Taskforce Buitenschoolse opvang, onder leiding van Bruno Bruins, aan de staatssecretaris.  Sinds oktober 2010 valt de kinderopvang en dus ook het Netwerkbureau Kinderopvang onder het ministerie van SZW.
Het Netwerkbureau Kinderopvang heeft de opdracht om op praktische en oplossingsgerichte wijze kinderopvangorganisaties, organisaties voor primair onderwijs en gemeenten te ondersteunen en te stimuleren bij het realiseren van meer capaciteit in de kinderopvang (0-12 jaar). Op de site vindt u in de infotheek allerlei informatie over kinderopvang: nieuws- en agenda-items, aansprekende voorbeelden, veel gestelde vragen, documenten en links: u zoekt ze op thema of term.

thumb_logoboink15

Op de website van Boink de Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang en peuterspeelzalen vinden ouders en oudercommissies veel relevante informatie over kinderopvang en peuterspeelzaalwerk.

thumb_logo_bdKO

De Beroepsvereniging directeuren kinderopvang heeft tot doel ondersteuning te bieden aan directies van kinderopvang-ondernemingen teneinde een innovatief, competent en integer management te realiseren en te handhaven. De bdKO biedt haar leden passende ondersteuning en een platform voor collegiale uitwisseling en belangenbehartiging vanuit het perspectief van de individuele en de collectieve belangen van directeuren in de kinderopvang.

thumb_LOGO_databankkinderopvang logo_MOgroep

Brancheorganisatie Kinderopvang is de fusieorganisatie waarin MOgroep Kinderopvang  en de Branchevereniging ondernemers in de kinderopvang zijn opgegaan.


 

Tot slot: Heeft u zelf een interessante link op het gebied van kinderopvang, mail het naar WBK!