header-kinderopvang

Achtergrond kinderopvang

Kinderopvangorganisaties hebben te maken met een samenspel van wensen van ouders, medewerkers en andere betrokkenen en zijn gehouden aan vele bestaande regels en wetten van diverse instanties. Om de dienstverlening gericht op peil te kunnen houden en zo mogelijk te verbeteren is het voor een kinderopvangorganisatie van belang om inzicht te hebben in de (ontwikkeling van de) behoeften en tevredenheid van alle betrokken partijen.

Schema_kinderopvang 

Onderzoek kan hierin een belangrijke rol spelen. Niet alleen door inzicht te geven, maar ook door een dialoog op gang te brengen en betrokken partijen dichter bij elkaar te brengen. Onderzoek is in onze ogen dan ook meer dan alleen het stellen van vragen en het rapporteren van de resultaten.

De afgelopen jaren hebben we tientallen onderzoeken voor kinderopvangorganisaties verricht. Hierdoor denken we een goed gevoel te hebben ontwikkeld over hoe 'onderzoek op maat' het best kan worden opgezet, kunnen we meedenken over de juiste onderwerpen en vraagstelling, het creëren van draagvlak en het benaderen van ouders en medewerkers.

Op deze site geven we aanknopingspunten over onze visie en voorbeelden van onze aanpak (klanttevredenheidsonderzoeken en medewerkerstevredenheidsonderzoeken). Informatie die we graag mondeling toelichten.